среда, 13 мая 2009 г.

Tinte zīmodziņiem...


Tinte zīmodziņiem dalās 2 pamatgrupas, bet ir arī daži speciālie.

Abās grupās iekļautā tinte nedrīgst saturēt skābi. Parasto ofisa tinti labāk neizmantot.

Dalās:
  • Uz pigmenta un glicerīna vai ūdens bāzes (Pigment-based)
  • Uz krāsvielas un ūdens bāzes (Dye-based)

Ar ko tad atšķiras šīs zīmogu tintes?


Pigmenta zīmogu tinte - bieza un necaurspīdīga, matēta, līdzīga guasa krasai, to var izmantot uz glancētas virsmas. To ir labi izmantot slapjajam embossingam. Pigments ir noturīgāks pret saules stariem un aukstas temperatūras, to ir vieglāk nomazgāt no rokām un virsmām.


Krāsvielas zīmogu tinte - pēc konsistences ūdeņaina, caurspīdīga, vislabāk izmantot uz porainām virsmām. Žūst ātrāk kā pigmenta zīmogu krāsa.


Skrapbookingā vislielāko popularitāti ir ieguvusi kompānijas Tsukineko zīmogu tinte un spilventiņi. Pie mums veikalā "HobbySet" var iegādāties sērijas VersaMagic zīmogu spilventinus. Diemžēl atcevišķi tinte pie mums vēl nav nopērkama.


Vēl viniem ir sērija StrazOn uz spirta bāzes (Alcohol-based), kuri ir paredzēti speciāli stiklam, plastikai, metālam u.c. virsmēm uz kurām parastā tinte neturas. Zinu ka firmai Rayher ar kuru sadarbojas veikals HobbySet tādi katalogā ir. Domāju, ka var sarunat pie viņiem pasūtīt.žo zīmogu spilventiņu komplektus, kur katrā komplektā ietilpst vesela krāsu gamma. Saucas ColorBox Queue. Kādreiz tādus varēja iegādāties veikalā Tiimari. Tagad sen tur tādi nav redzēti.

Ir vēl kompanija Ranger, kura arī razo aba tipa zīmogu krāsu un spilventiņus. Tie arī ir ļoti populāri pasaulē. Diemžēl pie mums tos nopirkt nevar. Bet viņiem ir plašs sortiments speciālās Distressinga tintes un spilventinu papīra un fotogrāfiju vecināšanai. Distressinga tinti un zīmogu spilventinus var izmantot arī parastiem zīmogiem. Distress - nozīmē vecināt. Un līdz ar to krāsu gamma ir vairāk piemērota tieši šim mērķim. Tie ir uz krāsvielas un ūdens bāzes.




Vēl ir arī tāda lieta kā krīts (Calk). Tas pēc būtības ir krīts, kurš speciāli ir izgatavots Scrapbookingam. To ir viegli jaukt kopā uz papīra, veidot dažādas krāsu pārejas apstrādāt papīra un fotogrāfiju malas.Krīts pēc savas būtības ir gaišāks ka pigments, kaut gan eksistē arī ta saucamais šķidrais krīts (Fluid Chalk), kas atgādina pigmenta tinti.Obligāti pērkot zīmogu krāsu vai spilventinus pievērsiet uzmanību tam, kas tur ir rakstīts (Dye, Pigment, Alcohol-based, Chalk).

Informācija tika iegūta no šīs mājas lapas: www.red-moose.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий