среда, 13 мая 2009 г.

Darba instrumenti...


Skrapbookingam ir ļoti plašs instrumentu klāsts. Es pastāstīšu par tiem, kas ir visnepieciešamākie.


Papīra trimmeris, griezējs - protams var griezt ar šķērem, bet ar griezēju būs daudz ātrāk un glītāk. Skrapam trimmeri parasti ir pēc izmera 30cm








Maketa nazis un gumijas paklājiņš - izmanto, lai izgrieztu apaļas, filigrānas formas. Es neizmantoju trimmeri, bet šādu nazi. Esmu jau piešāvusies, kaut gan sākumā bija grūti. Tam visa man vēl komplektā ir metāla lineāls 50cm.

Parastās šķēres - vislabāk ir pirkt speciālās skrapbookingam vai šūšanai paredzētās, tām ir ērti rokturi.Līme - šeit ir daudz variantu. Var izmantot PVA līmi. Tikai ar to ir jamāk strādāt. Vislabākais ir izmantot līmi rolleri. Tas ir ērts pielietosanā, neatstāj traipus. Tie var būt gan permanenti, gan parastie (medium). Ja fotogrāfiju pielīmē ar parasto, tad to pēc laika var nonemt. Fotogrāfija pielīmējas viegli, neburzās, neveidojas gaisa pūslīši, salīdzinajumā no PVA līmes. Diemžēl pie mums šo līmi ir atrast diezgan pagrūti. Vienīgā vieta, kur var iegādāties ir HobbySet veikals Dzirnavu ielā.Pildspalvas, flimasteri, zīmuļi, krāsas - jūsu lapušu tekstam.

Tagad pastāstīsu par papildus, bet ne obligātiem instrumentiem.

Instruments papīra locīšanai (bone folder) - izmanto, lai iezīmētu locījuma līnijas uz papīra, ka arī lai akurāti papīru salocītu. Paši labākie tiek izgatavoti no kaula vai plastmasas.

Zīmogu tintes spilventiņi - bez tā ka ar tiem veido zīmodzinus, vel tos izmanto papīra malu noformešanai. Visiem tintas zpilventiņiem ir jābūt arhīva un arī ūdensnoturīgiem.Novelkamās uzlīmes (rub-ons) -tipa uzlīmes, nevis pielīmē, bet novelk ar speciālu kociņu.

Specialais smilšpapīrs (var nopirkt HobbySet veikalā) - izmanto, lai vecinatu papīru, detaļas, fotografijas u.c.

Skavotājs - izmanto elementu piestiprinašanai. Pie mums veikalos var iegādāties krāsainas skavas.

Kniedes - tās ir tādas kā metāliskas "actiņas", kuras caursit papīru un caur kurām var izvērt lentītes, mežģīnes u.c.

Nagliņas (Brads) - līdzīgas piespraudēm, bet šīm ir kājinas, ar kurām sastiprina papīru un detaļas, vai arī izmantojas dekoratīvi.Dekoratīvi caurduri - kvadrāti, apļi, sirsninas, puķītes un vēl, un vēl daudz, daudz formu.

Figurālās šķēres

Nu lūk. Tas arī pagaidām viss.

Комментариев нет:

Отправить комментарий