вторник, 19 мая 2009 г.

Čipbordi / Chipboard


Čipboards - dazādi izstrādājumi no biezā kartona skrapā (Chipboard - tulkojumā no angļu valodas nozīmē ciets presēts kartons). Pirmkārt tie ir apjomīgi rotājumi. Tie ir izgatavoti nevis no vienkārša kartona, bet no ļoti bieza, apmēram 0.5-2mm, kartona. Čipboards skrapā jau sen ir ieguvis ļoti lielu popularitāti tā daudzo izmantošanas veidu dēļ. Tos izgatavo no īpašan kartona kas nesatur skābes.
Ko no tiem taisa? Mini albūmu vākus, minialbūmu lapas, burtus, stūrīšus, ziedus, apmales u.c. Burtus pārsvarā izmanto virsrakstiem.
Nedaudzi materiāli, kas būtu nepeciešami:
(Skatoties no kreisās puses) 1. Smilšpapīrs 2.Laka. 3. Matēts gēls dekoupāžam. 4.Uzlīmes vai novelkamās bildītes. 5. Krāsas. 6. Ģipsis vai grunts. Čipbordus var pārklāt ar ģipsi (vai arī ar audekla grunti), nokrāsot ar akrila krāsām, un pēc tam ar smilšpapīru noberzt malas. Šeit ir putnu sagatave - nogruntēti un nokrāsoti. Tad var rotat ka vēlas - pielīmēt strazus, dekoratīvā papīra gabaliņus, lentītes, apzīmogot.

Tādā pašā veidā ir izgatavots virsraksts no čipborda. Nogruntēts, nokrāsots ar akrila krāsām, ar smilšpapīru noberztas malas un pēc tam nolakots ar laku.

Vēl var uz tiem izmantot uzlīmes vai novelkamās bildītes. Tiek ražoti šādi komplekti virsrakstu izgatavošanai - izgriezti melni taisnstūra kartoni uz kuriem uzlīmē burtus.(Diemžēl pie mums tādus nevar iegādāties).

Pie mums var iegādāties šada veida čipboardus (Tiimari veikalā):



Materiāls ņemts no šejienes: www.red-moose.com



Комментариев нет:

Отправить комментарий