вторник, 12 мая 2009 г.

Krāsu gammas sastādīšana un dekoratīvā papīra kombinācija.

Pastāstīšu par krāsu kombināciju un rakstiem jūsu scraplapā. Šos padomus plaši izmanto interjerdizainā, bet tie arī ļoti noder mūsu hobijam.

Krāsu kombinācijas:
- Labāk, ja jūsu krāsu gamma sastavēs no ne vairak kā no 4 krāsām... 2-4 - tā ir norma.
- Kādu krāsu vajag izcelt, taisīt to kā aktīvo krāsu, bet parējās, ka papildinajums.
- Atkārtojiet aktīvo krāsu elementos visā lapā.
- Kontrasta krāsu salikumi pievelk skatienu.
- Mierīgi, ne īpasi kontrastējosi krāsu salikumi dod plašuma sajūtu, piedod interesi vienkāršam fonam.


Šeit tiek izmantotas 4 krāsas - tumši brūna, okra, zaļa un sarkana. Sarkanā un zaļā kontrasts, ka arī gaišā un tumšā uzreiz pievērš uzmanību. Zaļās rozes lapas atkartojas kā zaļas lapas teksta laukumā palabi. Fons nav liels, bet arī ar rakstu, bet jau mierīgāks.



Dekoratīvais papīrs ar rakstu.

Rakstainam papīram ir tendence novērst uzmanību un sākumā ir grūti to kombinēt ar citu dekoratīvo papīru lapā. Sāciet ar vienu rakstu un vienkaršu fonu, bet kad būsiet par sevi parliecināta, pamēģiniet pievienot citus!! Lūk dazi padomi:
- Pats vienkāršakais noteikums - taisnas līnijas un apaļas formas labi izskatās kopa.
- Jebkurai papīru rakstu kombināvijai tiek izvēlēta kopējā krāsa, kurš savieno visus rakstus un fonu. Kaut gan savienotas var būt arī tekstūras un tematika.
- Kontrasts - jūsu draugs! Izmantojiet lielā kontrastu ar mazo, spilgto ar tumšo vai arī krāsainu kontrastu - aukstās krāsas ar siltajām.
Pamēģiniet dazadus rakstus vienā krāsu gammā.
- Vienu un to pasu rakstu dazadās krāsu gammās. Pilnīgi pietiek izmantot kādus 2-3. Ja ņemt vairāk, tad var viegli parslogot kompozīciju.


Šeit tiek izmantots svītru, rombu kontrasts un papīrs ar apaļām formām (augi). Viss savienots vienā krāsu gammā. Brūnā svītra it ka "piezemē" fotogrāfiju. Mierīgās, vertikalās līnijas fonā taisa to interesantu, papildina to.

Комментариев нет:

Отправить комментарий