вторник, 21 апреля 2009 г.

Teksta veidošana...

Jebkurai skrap lapai ir jābūt papildinātai ar komentāru, tā saucamo Journaling. Izdomāt nosaukumu, pierakstīt fotogrāfijas datumu, vai arī darbības vietu, aprakstīt to ko redzam uz fotogrāfijas, pievienot emocijas, atmiņas, tas viss ir neatņemama skrapa sastāvdaļa. Šeit izskatīsim 3 galvenos teksta sastādīšanas veidus:
  1. Rakstīts ar roku
  2. Izdrukāts teksts
  3. Virsraksts un viss pārējais.

1. Rakstīts ar roku.

Pats vienkāršākais un pēc manām domām pats patīkamākais ir teksts, kurš ir rakstīts ar roku. Tas ir unikāls un tāpēc visiem, kuri šķirstīs albūmu būs patīkami lasīt to, ko esat sarakstījuši!!
Pildspalvas un flomasterus scrapam labāk pirkt speciālos.
Rakstāmiem ir jābūt permanentiem, tā kā parastie rakstāmie ar laiku izbalē. Protams, vēl labāk, ja tie ir ūdensnoturīgi un "acid-free". Ja uz pildspalvas vai flomastera ir vārdi: PIGMA, permanent, acid-free vai waterproof, tad pērciet (jo vairāk šāda informācija uz rakstāmpiederuma, jo labāk).
Vieni no populārākajiem rakstāmpiederumiem, kurus var iegādāties arī pie mums ir Sakuras pildspalvas Micron.

Jūsu stils.

Heidi Swapp ir sarakstījusi grāmatu par sava rokrasta attīstīšanu, kā reizi orientētu scrapam. Šeit būs ilustrācija no viņas grāmatas, kurā viņa ir parādījusi daudzus sava rokraksta stilus. Pievērsiet uzmanību tam, kā viņa akcentē svarīgāko vārdu mazsvarīgo vārdu vidū:

-Izceļot to ar treknu līniju

- uzrakstot to ar drukātiem burtiem

- Apvelkot to ar rāmi un izkrāsojot rāmi ar zīmuļiem

- uzrakstot to citā šriftā

- Katru galvenā vārda burtu izkrāsojot to

- un protams, visu kopā kombinējot.

Pamēģiniet paši, cik jaunu paņēmienu Jūs izdomāsiet?

2. Drukāts teksts.

Ja jūs nemākat rakstīt skaisti ar roku, vai arī nevēlaties, tad jums varu piedāvāt vēl vienu veidu-tekstu nodrukāt uz datora.

Dazži padomi drukāšanai:

  • Iesaku fotosopu
  • kad jūs veidojat savu failu kādā no programmām, taisiet to pēc papīra, uz kura jūs drukāsiet izmēra, tā būs vieglāk nekļūdīgi izdrukāt pareizi.
  • ja drukāsiet uz dekoratīva papīra, no sākuma izdrukājiet uz parasta balta papīra - salīdzinot, ka pēc izmēra teksts izskatās tieši laikā un tikai tad drukājiet uz dekoratīva papīra.

Šeit būs viena lieliska ideja, kā vienkāršāk un precīzi izdrukat tekstu.

1. Plānojam kompozīciju:

2.Izvietojam tekstu fotošopā, parasti, lapas vidū:

3.Tad drukājam uz balta papīra un salīdzinam uz jau sagatavota dekoratīvā papīra. Salīdzinam pret gaismu, lai teksts izskatītos kā vajag (ja nē, tad turpinām to rediģēt fotošopā).

4.Tad pielīmējam krāsaino papīru no otras puses baltajam papīram, tai vietā, kur ir teksts un vēlreiz printējam. Tikai jāuzmanās, lai dekoratīvam papīram nav "ausis", savādāk papīrs iestrēgs printerī.


5.Pēc tam vienkārši izgriežam dekoratīvo papīru ar uzrakstu.



Un lūk rezultāts:


Ieteikums:

- Izvēlēties šriftu, kurš ir viegli lasāms.

- Pielietojiet kontrasta principu. Teksta virsrakstu rakstiet ar lielākiem burtiem, to izceļot, bet pašu tekstu ar mazākiem burtiem.

Nav ieteicams:

-Atstāt vienu vārdu pēdējā rindā. Tas ne visai labi izskatās. Augstākminētajā piemērā ir redzams, ka "1477" ir palicis pēdējā rindā.

- Izmantot sīkus rokraksta šriftus lielos tekstos. Šādu šriftu var izmantot mazos tekstos un arī tikai akcentam.

- Izmantot vairāk kā 2-3 šriftus uz vienas lapas.

- Ne īpaši smuki izskatās tradicionālie šrifti, tādi kā Helvetica, Arial, Times. Ir daudz alternatīvas, vajag tikai internetā pameklēt.

3. Virsraksts un viss pārējais.


Virsraksts.
Virsrakstam ir jābūt redzamam, tātad to vislabāk taisīt no lieliem burtiem. Ja ir dekoratīvs papīr, tad burtus var izgriezt ar roku, ja ir uzlīmējami burti, tad izmantojiet tos. Galvenais, lai virsraksts atšķirtos no visa pārējā teksta.

Tātad virsrakstam var izmantot:

- Uzzīmēt ar akrila krāsām ar roku vai caur trafaretu.

- Var uzrakstīt ar roku un izkrāsot ar zīmuļiem.

-Dažāda veida uzlīmes.

- Zmodziņi, gan akrila, gan gumijas



- Novelkamās uzlīmes. Tās var izmantot gan uz papīra, gan uz kokvilnas audumiem.





-Ir nopērkami arī burti, kuri ir jau izgriezti no kartona, metāla, plastmasas, tekstila



Комментариев нет:

Отправить комментарий