понедельник, 20 апреля 2009 г.

Krāsu teorija Scrapbookingā

Šeit būs neliels špikerīts, lai vieglāk izveidot Scrapu.
Tā izskatās krāsu aplis:

Apļa ārpusē ir tīrās krāsas. Tās dalās pamata, sekundārās un trešās pakāpes krāsās. Iekšējos apļos ir tīro krāsu toņi, kurus iegūst sajaucot krāsas ar balto vai melno krāsu.

Pamata krāsas iedalās dabas krāsās (sarkanā, zilā, zaļā - tiek izmantots web dizainā, elektroniskajā "skrapā") un pigmentu pamatkrāsās (sarkanā, dzeltenā, zilā - tiek izmantotas gleznošanā, poligrāfijā).
Sekundārās krāsas tiek iegūtas sajaucot divas pamatkrāsas
Trešās pakāpes krāsas veidojas jaucot pamata un sekundārās krāsas.


Tagad apskatīsim pašas populārākās krāsu kombinācijas, kuras izmanto Scrapā:

Analogās, jeb līdzīgās krāsas - krāsu aplī atrodas blakus. Šādi krāsu salikumi ir patīkami un mierīgi:



Monohromās krāsas - vienas krāsas dazādi toņi. Tādas krāsu kombinācijas ir pašas "mierīgākās".

Izmantošana Scrapā analogo un monohromo krāsu kombinācijās - bērnu, sievišķīgās, dabas tēmas, "mantojuma" stils.

Papildinošās krāsas pretēji monohromām un analogām krāsām atrodas viena otrai pretim. Šādas krāsu kombinācijas ir enerģijas un krāšņuma pilnas.


Trīspakāpju krāsas - 3 krāsas, kuras atrodas vienādā attālumā cita no citas.


Papildinošo un trīspakāpju krāsu izmantošana Scrapā - sports, pludmale, aktīvā atpūta, bērni kustībā, viss kas saistīts ar spēcīgām emocijām un enerģiju.

Te nu būs paši špikerīši:

1.Tā vietā, lai izvēlētos gaišu vai tumšu fonu, ņemiet vidēja toņa lapu, tas izcels Jūsu fotogrāfiju. Tam izmantojiet analogās kombinācijas.


2. Brūno krāsu ir viegli kombinēt ar jebkuru krāsu, jo sevišķi ar rozā, zaļgano un ceriņkrāsu.


3. Izmantojiet papildinošās krāsas tam, lai pasvītrotu enerģiskās fotogrāfijas.




4. Tā vietā, lai izmantotu galveno fotogrāfijas krāsu uz fona, izmantojiet nelielu tās daļu uz neitrāla toņa fona. Dotajā fotogrāfijā sarkans fons būtu pārlieku spilgts un fotogrāfija "pazustu", bet, ja izmantotu pelēku fonu ar nelielu sarkanās krāsas akcentu (piemēram - apmalēs), tad fotogrāfija nepazustu "sarkanā jūrā".

5. Izvēlieties fonu, kas ir nedaudz tumšāks par galveno krāsu fotogrāfijā. Šeit ir izvēlēta zilā krāsa, kas ir nedaudz tumšāka par bērna kostīmiņu. Tādā veidā zilais uz fona "neizlec", bet papildina.


6. Ja nevarat izvēlēties nekādu toni, kurš "nepārklātu" fotogrāfiju, tad atstājiet vienkāršo neitrālo toni. Fotogrāfija pati "ienesīs" vajadzīgās krāsas.



Tā kā šī informācija tika publicēta no mājas lapas, kas ir krievu valodā, dažkārt nācās palauzīt galvu, kā pareizi iztulkot!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий