понедельник, 11 мая 2009 г.

Stils Scrapbookingā...

žādu stilu. Pirmie trīs ir ļoti līdzīgi viens otram, tāpēc tie pieder vienai atcevisķai grupai, visbiežāk to sauc "Shabby Chic". Bet šai grupā ir iekļauti tādi stili, kā Efemera, Vintažs, Retro, romantika un Heritage.





1. Efemera - vislabākais kolāžas stils skrapbookingā. Tajā tiek izmantotas tādas lietas, kā biļetes, mežģīnes, pogas, vecu grāmatu lapas, t.i., reālas lietas no pagātnes laikiem (vārds "ephemera" no angļu valodas visdrīzāk to arī nozīmē). Šis stils no pārējiem atšķiras ar savu eklektiku - viss tiek likts cits uz cita, ļoti daudz elementu, un krāsu gamma vienmēr bū viena - brūngani krēmīgs - melnsbalts. Fona papīros vienmēr ir daudz tekstūras. Dažāds šrifts un daudz piezīmes. Šo stilu var pārveidot arī mūsdienīgi -izmantot tās pašas lietas, bet no mūsu laikiem un mūsdienīgas krāsu paletes.





Šeit droši vien es iekļautu arī Heritage (dažreiz to sauc arī Vintage) stils, kurš visbiežāk asociējas pirmāmkārtām ar mūsu senču fotogrāfijām un tādu pašu krāsu gammu - brūns-melns-balts.





2. Romantika = Shabby Chic - nobružāts, apskrandis, kolāžas šika, kārtu kārtām stils.


Pirmkārt jau atšķiras ar to ka šai stilā visi elementi ir vecināti. Ļoti bieži to malas un arī visu virsmu vecina : apstrādā ar smilšpapīru, retušē ar brūno krāsu, plēš, burza, izmanto daudz mežģīnes, pogas u.c. Principā tas pats, kas Efemera stilā, tikai cita krāsu palete. Parasti tiek izmantoti pasteļtoņi, rozā, gaiši zils u.tt. Šeit vislabāk ir izmantot vecas fotogrāfijas.


3. Retro stils - pamatā šis stils asociējas ar laika periodu no 1950 - 1970 gadiem. Krāsu palete šeit var būt ļoti spilgta, dizains - vairāk grafisks, vēl var būt lielas formas - ziedi, apļi u.c.Tātad, atcerieties tos laikus, ņemiet idejas no to laiku filmām, žurnāliem un padomājiet ar kādām krāsām viņi asociējas!!

4. Freestyle - brīvais stils. Daudzus elementus izgatavo ar rokām. Teksts un virsraksts tiek rakstīts ar roku.Daudz visādu ķeburu, kas arī tiek zīmēti ar roku. Šeit galvenais ir brīvi spēlēties ar krāsām n elementiem!

5. Classic - klasiskais. Šis ir pats vienkāršākais stils. Viss ir skaidrs un saprotams. Faktūras un krāsas klusinātas, neizceļās uz galvenā fona. Kompozīcija vienkārša. Daudz vertikālā un horizontālā. Maz dekoratīvu akcentu.

6. Graphic - grafiskais stils, līdzīgs klasiskajam, bet ar sarežģītākiem grafiskā dizaina elementiem.

7. Cute - simpātiskais. Pievilcīgs stils, pamatā paredzēts bērnu lappušu noformēšanai. Spilgtas krāsas, daudz dažādu smuku dekoratīvu akcentu un rotājumu.

Комментариев нет:

Отправить комментарий